Romain Febvre vijfde in Grand Prix MX2 in Duitsland

Courtesy of MotocrossPlanet.com

febvre_IMG_8836(1)Romain Febvre van Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing is in de elfde wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX2 in het Duitse Teutschenthal in de top vijf geeindigd. In de eerste manche streed Romain om de derde plaats maar door een valpartij werd hij vijfde. In de tweede manche kwam hij van rond de tiende plaats terug naar een zesde plaats en werd hiermee vijfde in het dagklassement. Aleksandr Tonkov kreeg in de eerste manche met pech af te rekenen. Een steen zorgde voor schade aan de motor waardoor hij de wedstrijd moest verlaten. In de tweede manche revancheerde hij zich door als vijfde over de finish te komen.

Nadat de trainingen goed waren afgesloten begon de kwalificatieheat met een tegenslag voor Romain Febvre. Hij raakte bij de start betrokken bij een valpartij en moest als laatste aan de wedstrijd beginnen. Alles werd op alles gezet om een nog zo goed mogelijke startplaats te behalen. Fanatiek ging hij te werk en knokte zich nog helemaal terug naar een dertiende plaats. Aleksandr reed een constante wedstrijd en nadat hij even buiten de top tien viel, werkte hij zich in het tweede deel van de wedstrijd langs verschillende rijders en kwam op een achtste plaats over de finish.

In de eerste manche was het Romain die op een zesde plaats uit de start kwam. In de beginfase vocht hij zich langs Jose Butron en nam de vijfde plaats in handen. Vervolgens kreeg hij de aansluiting met Dylan Ferrandis en Jordi Tixier en ging de strijd aan om de derde plaats. Helaas kwam hij in het midden van de wedstrijd even ten val waardoor hij de aansluiting verloor en genoegen moest nemen met een vijfde plaats. Aleksandr begon in de top tien aan de wedstrijd en reed in de beginfase op een achtste plaats. Helaas zorgde een steen voor een beschadiging aan de motor waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

tonkov_FP4A0162(1)

Aleksandr was er opgebrand om een goed resultaat neer te zetten in de tweede manche. Hij pakte een redelijk goede start en kwam op een achtste plaats uit de eerste ronde. Met een goed ritme begon hij de rijders voor hem onder druk te zetten. Hij werkte zich op naar een vijfde plaats en wist in het resterende deel de aanvallen van zijn teammaat Romain Febvre af te slaan. Aleksandr kwam na een nette wedstrijd op een vijfde plaats over de finish en scoorde hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap. Romain kwam net achter Aleksandr uit de start en reed samen met zijn teammaat naar voren. Toen hij op een zesde plaats aan kwam, begon hij de druk bij Aleksandr op te voeren maar hij wist hem niet te passeren en moest genoegen nemen met een zesde plaats.

Romain eindigde op een vijfde plaats in het dagklassement en omdat Aleksandr in de eerste manche niet tot scoren kwam, moest hij genoegen nemen met een dertiende plaats. Na elf wedstrijden bezet Romain de vierde plaats in het kampioenschap en Aleksandr Tonkov staat op een achtste plaats. Over twee weken gaat het Wereld Kampioenschap verder in het Zweedse Uddevalla.

Uitslagen Grand Prix MX2 in Duitsland

Eerste manche MX2
1 Jeffrey Herlings
2 Tim Gajser
3 Dylan Ferrandis
4 Jordi Tixier
5 Romain Febvre Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing
DNF Aleksandr Tonkov Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing

Tweede manche MX2
1 Jeffrey Herlings
2 Tim Gajser
3 Jordi Tixier
4 Valentin Guillod
5 Aleksandr Tonkov Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing
6 Romain Febvre Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing

Daguitslag MX2
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Tim Gajser 44 Pnt
3 Jordi Tixier 38 Pnt
4 Valentin Guillod 33 Pnt
5 Romain Febvre Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing 31 Pnt

Tussenstand Wereld Kampioenschap MX2
1 Jeffrey Herlings 494 Pnt
2 Arnaud Tonus 389 Pnt
3 Jordi Tixier 369 Pnt
4 Romain Febvre Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing 358 Pnt
5 Dylan Ferrandis 343 Pnt
8 Aleksandr Tonkov Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing 256 Pnt